Wi-Fi gratuit pentru localitățile din Dolj

Wi-Fi gratuit pentru localitățile din Dolj

Comisia Europeană a deschis a patra perioadă în care localitățile din țările membre ale Uniunii Europene pot accesa fonduri pentru implementarea unor puncte cu acces gratuit la internet, în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate.

Este o oportunitate de neratat pentru administrațiile din Dolj să beneficieze de un voucher de 15.000 euro pentru implementare, având în vedere bugetele reduse ale administrațiilor locale. În această perioadă dificilă pentru toți, am observat cât de important este accesul rapid la informație prin intermediul internetului.

Din discuțiile cu mai mulți primari din județul Dolj, am aflat că nu a existat o informare de la Consiliul Județean Dolj privind acest program, însă ei sunt interesați să aplice.

Astfel, împreună cu deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel și europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță, am trimis scrisori de informare către toate primăriile din Dolj, cu detalii despre programul WiFi4EU și beneficiile pe care le aduce comunității.

În plus, USR Dolj va veni în ajutorul administrațiilor locale prin asigurarea suportului necesar în demersul lor de accesare a acestor fonduri europene. https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home

În viitoarea administrație județeană, principalele obiective ale USR Dolj vor fi comunicarea permanentă cu administrațiile locale privind existența programelor din fonduri europene pe care primăriile le pot accesa și asigurarea suportului necesar în implementarea viitoarelor proiecte europene.

#USRSchimbăRomânia

Add Comment