Românii platesc prețul minciunilor PSD – zero spitale construite din 9 promise

Românii platesc prețul minciunilor PSD – zero spitale construite din 9 promise

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 crește amenințător. La fel a început să crească și numărul deceselor. Spitalele sunt supraaglomerate. Sunt deja județe, precum Suceava, în care situația devine disperată după ce un întreg spital județean a fost închis ca urmare a infectării cu noul coronavirus a nu mai puțin de 27 de cadre medicale.

Românii, fie că sunt infectați cu COVID-19, fie că sunt bolnavi cronici ori aflați în situația de a avea nevoie de tratamente medicale de urgență, suportă acum consecințele minciunilor PSD din ultimii ani.

PSD i-a mințit pe români în aprilie 2015 când promitea, prin vocea lui Victor Ponta, să construiască trei spitale regionale, jumătate din fonduri europene, jumătate naționale. I-a mințit și în ianuarie 2017, prin programul de guvernare, când promitea să facă până în 2020 nu mai puțin de 8 spitale regionale și unul republican. Un spital regional era la Craiova. Și a continuat să-i mintă, an de an, pentru a-și acoperi incompetența.

Spitalele nu s-au construit. Echipamentele de ultimă generație nu s-au văzut decât pe hârtie. Modernizarea spitalelor județene și a ambulatoriilor de specialitate, promisă și ea până în 2020, nu s-a realizat. Nici exodul medicilor nu l-au oprit pesediștii, pentru că nu au însoțit creșterea salariilor de măsurile complementare atât de necesare.

Au avut grijă, în schimb, să-și proptească oamenii și clientela de partid în funcții cheie și să-și umple buzunarele cu șpăgile luate ca urmare a acordării preferențiale de contracte. I-au lăsat pe români complet expuși și neputincioși.

Add Comment