Fostul club Krypton încă un exemplu de dezvoltare imobiliară haotică în Craiova

Fostul club Krypton încă un exemplu de dezvoltare imobiliară haotică în Craiova

A fost demarat procesul de demolare a fostului club Krypton, în locul căruia va fi construit un bloc cu 6 etaje, aparținând nimănui altuia decât fiului Președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Pe lângă faptul că a obținut autorizație de construire într-un timp record, în mai puțin de o lună, în timp ce oamenii de rând așteaptă cu lunile, acesta nu respectă nici obligațiile unui șantier în lucru.

Printre nereguli, se poate observa lipsa împrejmuirii și delimitării exacte a perimetrului de lucru, dar și a “Panoului de identificare a investiţiei”.

Afișarea acestui panou la loc vizibil, pe toată perioada derulării lucrărilor de construcţii, este obligatorie, conform Ordinului 63/1998. Conform aceluiași ordin, neafișarea panoului de identificare este sancționată cu sistarea imediată a lucrărilor.

Am constatat deja de-a lungul anilor că autoritățile locale pot întoarce privirea atunci când nu doresc să afecteze interesele apropiaților puterii. USR solicită instituțiilor vizate să se sesizeze și să dispună de îndată intrarea în deplină legalitate a șantierului, în conformitate cu autorizația de construire nr 15/09.01.2020, care pare să vizeze şantierul în cauză.

Legea nu este opțională, ci obligatorie pentru constructor, inclusiv pentru firmele de casă ale PSD-ului.

Add Comment